Hangszigetelés

Hangszigetelés

Azoknak, akik csendes vidéki otthonukban a szél hatására zizzenő levelek hangja mellett a kellemes nyáresti békabrekegés kánonját hallgatják, nehéz elképzelni, milyen az élet egy nagyvárosi lakásban. Főleg, ha az többsávos út, esetleg villamos mellett helyezkedik el. A város moraja sokszor még az éjszakai alvást is nehezebbé teszi. A szirénák, rendszeres útmunkálatok, autóbuszok zaja szabotálja a békés pihenés lehetőségét.

Éppen ezért a városlakók esetében a lakásfelújítás és a nyílászáró csere kérdése nem csak a hőmegtartás, de a hangszigetelés kontextusában is komoly jelentőséggel bír.

Mit kell tudni a hangszigetelésről, zajszűrésről?

Például, hogy egy nagyvárosi út 70-80 dB-es hangerősséggel jár, a sugdolózás 20 dB, a légkalapács 110 dB, az emberi párbeszéd 40-50 dB. Általánosságban elmondható, hogy ha 10 dB-el csökken a bejutó hang teljesítménye, 50%-os a zaj csökkenésének érzete. Tehát erőteljesen javítja egy városlakó életszínvonalát a zajszűrő üveg.

Zajszűrő üveget a legtöbb igényes nyílászárókkal foglalkozó cégnél lehet választani. A Mercurius Center például 40 dB-es zajszűrő üveget is beépít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük